Заев: Властите са знаели за "терористите" от 2013 г., но не са направили нищо

5272
Заев: Властите са знаели за "терористите" от 2013 г., но не са направили нищо

Властите са знаели за криминалната група, която влезе в Македония още от септември 2013 г., но не са направили нищо, за да попречат за нейното проникване.

Това каза лидерът на СДСМ Зоран Заев в интервю за предаването "360 степени", което ще бъде излъчено тази вечер, предаде БГНЕС.

Заев заявява също, че по време на вчерашното заседание на Съвета за сигурност в Скопие той не е получил отговори на своите въпроси. Според него част от отговорите на зададените от него въпроси са били лъжа. "Когато попитах колко време са следили тази криминална, терористична престъпна група, те ми отговориха – осем месеца. Аз имам доказателства за година и осем месеца, от септември 2013 г. ", каза лидерът на опозицията в интервюто.

Според него групата няколко пъти е влизала в Македония и властите са знаели това. "Защо след Гошнице не предприеха нищо? Това изисква оставки и те трябва да бъдат подадени. Отговорните за сигурността в Македония са Сашо Миялков, Гордана Янкулоска, Никола Груевски. Те са знаели, но не са предприели съответните действия. Имаме цялостно доверие в полицията, но проблемът е в политиците, които трябва да вземат решения, когато се налага да се вземат решения", каза още Заев.

В Куманово в събота избухна престрелка между група въоръжени лица и силите на реда, която продължи през целия ден. При кървавия инцидент бяха ранени десетки полицаи, има загинали служители на реда и цивилни граждани. Въпреки официалните изявления на властите, че става дума за терористична група, местното население от албанци и македонци се съмнява в това и смята, че кървавата трагедия е дело на хора, които искат да разиграят етническата карта, за да притъпят протестите в страната срещу управлението на Никола Груевски.

В момента ситуацията в Куманово е спокойна и гражданите се връщат към нормалния си ритъм на живот.

Божидар Димитров: Груевски ще подаде оставка до 10 дни

Истината е, че в Македония се случва това, което се случва с всички изкуствени исторически проекти, каза директорът на Националния исто...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com