Турската бойна авиация намалила нарушенията на гръцкото въздушно пространство

6369
Турската бойна авиация намалила нарушенията на гръцкото въздушно пространство
Снимка: Gettyimages.com

След свалянето на руския бомбардировач Су-24 над Сирия, турската бойна авиация рязко намали нарушенията на гръцкото въздушно пространство, по данни на генералния щаб на гръцката армия, предаде БГНЕС.

Отбелязва се, че Турция извършва ежедневно десетки въздушни нарушения на гръцкото въздушно, като от началото на ноември те са повече от 50. На 24 ноември обаче турските военновъздушни сили не са извършили нито едно нарушение на гръцкото въздушно пространство. Както отбеляза пред РИА Новости дипломатически източник в Атина, след като турците свалиха руския самолет, активността на турската авиация в гръцкото въздушно пространство е нулева и е ясно защо.

В сряда, 25 ноември, група от шест турски самолета, два от които с оръжие на борда, са нарушили гръцкото въздушно пространство само веднъж, посочват от генералния щаб. Нарушения след 25 ноември не е имало.

Министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос заяви пред журналисти, че повдига въпроса за турските нарушения на всяка среща на министрите на отбраната от НАТО. На 24 ноември постоянният представител на Гърция в НАТО е информирал колегите си за последните нарушения. Каменос каза, че тези данни се предоставят на всички страни-членки на НАТО и Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com