Турция привика САЩ и Русия да се разберат за сирийските кюрди

3661
Турция привика САЩ и Русия да се разберат за сирийските кюрди
Снимка: Getty Images/Guliver

Турция привика посланиците на САЩ и Русия, за да предупреди двете страни да не предоставят въоръжение и подкрепа на силите на сирийските кюрди, които в момента се сражават срещу терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия, съобщи турски държавен служител от Външното министерство, цитиран от AFP.

„Американският и руският посланик бяха извикани в министерството вчера (вторник), за да им бъдат представени турските възгледи за (партията) Демократичния съюз на Сирия“, каза той. „Бяха изказани необходимите предупреждения“, допълни той.

Гърция не приема предложението да следи заедно с Турция движението на бежанци през Егейско море

Гърция отхвърли предложението да създаде съвместни патрули с Турция за наблюдение на мигранти в Егейско море, съобщава БГНЕС. „Н...

Турция възприема Демократичния съюз на Сирия като клон на забранената в страната Кюрдска работническа партия (ПКК), с която Анкара е в конфликт от 1984 г.

Вчера по информация на двама висшестоящи турски представители стана ясно, че Турция е предупредила САЩ и Русия, че няма да толерира териториални придобивки на кюрдските бойци в Сирия в близост до своята граница.

Междувременно държавният секретар на САЩ Джон Кери изрази готовността на Вашингтон да се договори с Москва за безопасността на полетите над Сирия, за да не се провокира международна криза,

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com