Турция прати на САЩ и Европа списък с атентатори-самоубийци от Сирия

3794
Турция прати на САЩ и Европа списък с атентатори-самоубийци от Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Националната разузнавателна служба на Турция изпрати в САЩ, Европа и редица други страни списък с имената на 13 ислямски терористи, сред които 9 са жени, и предупреди за готвен план за самоубийствени атентати.

"Смъртният“ списък е изпратен до всички страни в Европа на 4 януари тази година. Към момента терористичната група се намира в Сирия с намерението да премине през Турция към Европа, първите цели на джихадистите са Германия, Холандия и Франция, съобщава „Хабертюрк“, цитиран от БГНЕС. В списъка са посочени както имената на атентаторите, така и тези на родителите им, място, дата и година на раждане.

Трима задържани в Турция по подозрение за убийството на сирийски активист

Турските власти арестуваха трима заподозрени за убийството на сирийския режисьор и опозиционен активист Наджи Джерф. Джерф беше убит п...

Всички гранични пунктове на Турция са предупредени за повишено внимание спрямо жените при паспортния контрол, уведомени са миграционните власти. Терористите са на възраст между 16 и 30 години, двама в групата са братя.

Обявеният за лидер на терористичната организация ДАЕШ ("Ислямска държава" Ирак и Леванта, ИДИЛ) Абу Бакр ал Багдади планира нападения в САЩ, Русия, Израел, Саудитска Арабия и страните в ЕС. На това сведение турското разузнаване се е натъкнало в интернет-сайтовете на Багдади, където в съобщенията той се обръща към мишените си с „Чакайте, ние също чакаме“ и призовава бойците си да се подготвят за война.

Турското разузнаване предупреждава и турските власти за предстоящи терористични атаки и настоява за незабавни мерки. По данни на разузнаването руският гражданин Алберт Измаилов (на 28 години) през 2012 г. е напуснал страната си и е станал част от ДАЕШ. Турските информационни агенции съобщават и за 4 въздушни атаки по бази на ДАЕШ в Сирия, осъществени днес от британските ВВС, като за пръв път са използвани ракетите Brimstone, предназначени за поразяване на малки цели. При ударите са взривени тунели и превозни средства в района на Ракка, както и петролни бази в източната част. Ракетите са в състояние от височина 6 км да взривят автомобил, който се движи със скорост 110 км/час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com