Турция е убила 390 кюрдски бунтовници за две седмици

6465
Турция е убила 390 кюрдски бунтовници за две седмици
Снимка: Getty Images / Guliver

Близо 390 кюрдски партизани от ПКК (Кюрдската работническа партия) са убити, а други 400 са ранени за две седмици при удари на турската авиация срещу бунтовнически бази, разположени в северен Ирак. Това информира АФП, като цитира Анадолската агенция.

Агенцията, чиито съобщения е невъзможно да бъдат потвърдени, уверява, че поне четирима водачи на движението, както и 30 бунтовнички са загинали при бомбардировките.

На 24 юли Анкара започна "война срещу тероризма", целейки се едновременно в ПКК и бойците на Ислямска държава в Сирия. Ала последвалите десетки въздушни атаки се съсредоточиха върху кюрдските партизани и само три досега официално са споменати като насочени срещу ИД.

Вече 390 терористи няма да са в състояние да вредят, а 400 други са ранени, от които 150 тежко - отбелязва Анадолската агенция, която обикновено цитира източници от турските сили за сигурност и разузнаването.

Агенцията не споменава какви са резултатите от трите атаки на 24 юли срещу цели на ИД в Сирия.

От своя страна ПКК продължава да напада силите на реда. От началото на новия цикъл насилие турски официални източници признават за близо двадесет убити военнослужещи и полицаи.

Според агенция Доган в нощта на събота срещу неделя при приписано на ПКК нападение в град Мидят, в населената предимно с кюрди провинция Мардин, е бил убит един полицай, а друг ранен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани