СЗО: Ситуацията в Сърбия е трагична

21445
СЗО: Ситуацията в Сърбия е трагична

Световната здравна организация преценява настоящото положение в Сърбия във връзка с доставките на питейна вода и санитарни условия, предаде БГНЕС.

Организацията прави това, за да предложи мерки за опазване на общественото здраве, заяви високопоставеният официален представител на СЗО Оливър Шмол, цитиран от агенция Танюг. "Положението в Сърбия е трагично. Видяхме тежките последствия, причинени от наводненията в страната. Те надхвърлят икономическите щети", каза Шмол, програмен мениджър на Европейския център за околна среда и здраве на СЗО.

"Нашата мисия тук е да преценим здравните проблеми, свързани с наводненията и особено осигуряването на безопасна питейна вода и санитарни услуги по време на наводненията", каза още експертът по инфекциозни болести, здравна безопасност и околна среда.

Държавният секретар в здравното министерство Владимир Джукич каза пред Танюг, че СЗО вече е започнала някои дейности чрез директора си за Сърбия. "Високопоставеният официален представител на организацията пристигна в Белград, така че правим оценка на ситуацията заедно, както и изготвяме списък с необходими неща, лекарства и дезинфектанти, които ще пристигнат в Сърбия като помощ от СЗО много скоро", каза още Джукич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com