Сърбия заяви намерение да увеличи военната си мощ с помощта на Русия

4939
Сърбия заяви намерение да увеличи военната си мощ с помощта на Русия

Сръбският министър-председател Александър Вучич заяви, че Сърбия няма да се превръща в лесна мишена за никого и поради тази причина увеличава своята военна мощ.

„Увеличаваме своето производство. Още тази година за първи път започваме серийно производство на системите „Нора“, „Лазар 2 и 3“, които ще бъдат използвани от нашата армия. Парите не идват от бюджета, а от държавните предприятия“, каза Вучич по време на съвместната пресконференция с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, предаде БГНЕС.

Сърбия притеснена от американските балистични ракети на Хърватия

При необходимост Сърбия ще отговори на заплахите за своята сигурност от страна съседите си, заяви премиерът Александар Вучич в интерв...

Премиерът разкритикува непросветените, защото не могат да обясняват нещо, което не знаят.

„Трябва да знаете нещо, за да го разберете, а не да четете полуинформации от някои сайтове и да дават политически уроци на всички останали“, каза Вучич.

Той заяви, че Сърбия е за мир и стабилност в региона. Белград търси най-добрите отношения със своите съседи, каза Вучич и добави: „Сърбия никого няма да нападне, но трябва да бъде в състояние във всеки един момент да защити своята териториална цялост и гражданите си. На чуждите заплахи, на тези, които не спират да се снабдяват с нападателно оръжие, мълчим и нищо не правим“.

Вучич благодари на Русия, че уважава мнението на Сърбия да остане неутрална. Той заяви, че все още няма окончателно решение дали в страната ще се проведат извънредни парламентарни избори, но лично би искал да ги избегне: „Не съм казал нищо окончателно. Казах само, че искам да ги избегна".

Сърбия иска да е в добри отношения и с Русия, и с Турция

Сърбия няма намерение да се намесва в проблемите между Русия и Турция, а се надява да съхрани добрите си отношения и с двете страни, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани