Скопие: Предаването на останките на цар Самуил е удар срещу нас

79861
Скопие: Предаването на останките на цар Самуил е удар срещу нас

"Предаване на останките на цар Самуил в България от Гърция е удар върху Македония". Под това заглавие електронното издание "24 вести" публикува материал върху вчерашните публикации във в. "24 часа", че по повод 1000 години от смъртта на цар Самуил, Гърция ще предаде тленните му останки на България.

Според вестника останките на царя ще бъдат предадени поради обявеното намерение да се изгради негов паметник в София. Паметникът ще се изгради по повод 1000 години от смъртта на, както пише вестникът, предпоследния владетел на Първата българска държава.

България най-сетне ще може да погребе костите на цар Самуил в "Света София"

България ще прибере костите на цар Самуил и ще ги погребе в църквата "Света София". Това става все по-възможно в стремежа ни да отбележ...

За македонските историци такова намерение представлява съвместна атака на двете страни и пореден удар върху историята и бъдещето на Македония, както и на евроинтеграционните процеси. Според историка Тодор Чепреганов, корените на цар Самуил са ясни.

"Гърция ще предаде костите на цар Самуил на България?". Под това заглавие пък от своя страна македонската телевизия А1Он публикува репортаж за една от инициативите по повод отбелязването на 1000 години от смъртта на цар Самуил. За същото съобщават и две електронни издания. "България ще постави паметник на цар Самуил в София", е заглавието на електронното издание "Плюс инфо". "Наесен в София ще има паметник на цар Самуил, а Гърция ще им предаде останките", пише пък електронното издание "Република".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com