"Сириза": Гърция не иска да излиза от еврозоната и ЕС

8256
"Сириза": Гърция не иска да излиза от еврозоната и ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Координаторът по международните отношения на управляващата в Гърция партия "Сириза" Панос Тригазис заяви, че страната е постигнала прогрес по време на преговорите със своите кредитори и крайното споразумение по външния дълг скоро ще бъде постигнато, предаде РИА Новости.

Тригазис добави, че страната е длъжна да изпълни задълженията си към гръцкия народ, но в същото време не иска да излиза от ЕС и от еврозоната.

МВФ няма да участва в евентуална трета спасителна програма за Гърция?

Според информация на испанския вестник "Ел Мундо", Международният валутен фонд не би участвал в евентуален трети спасителен финансова п...

Вчера стана ясно, че Гърция е била принудена да вземе средства от сметката си за спешни случаи в МВФ, за да може да плати поредния си транш към банката, съобщава АФП като се позовава на свои източници.

Страните, които членуват във фонда, имат там две сметки – едната за депозити по годишните си квоти и друга, която се използва за спешни случаи.

Според източник на агенция Ройтерс от втората сметка са били взети 650 млн. евро, с които да бъде изплатен поредният транш на Гърция към МВФ в размер на 750 млн. евро.

По-рано финансовият министър на страната Янис Варуфакис предупреди, че неговата страна рискува да остане без средства до две седмици, ако не бъде постигната сделка до тогава с международните кредитори. Атина продължава да води преговори със своите международни кредитори от Европейския съюз, Европейската централна банка (ЕЦБ) и МВФ, като се опитва да размрази средства в размер на 7,2 млрд. евро

Варуфакис: Може да останем без пари до 2 седмици

Гърция получи подкрепа от еврозоната за напредъка, постигнат в преговорите, но и предупреждение, че Атина ще се изправи пред криза, а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com