Шойбле предпочита оставката пред промяна на убежденията си за Гърция

9651
Шойбле предпочита оставката пред промяна на убежденията си за Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Германският финансов министър Волфганг Шойбле е готов по-скоро да подаде оставката си, но не и да върви срещу убежденията си в преговорите за гръцката дългова криза. Това заяви самият той в интервю за германското издание "Шпигел".

Попитан за разликите между неговата твърда позиция по отношение на проблемите на Атина и по-гъвкавия подход на канцлера Ангела Меркел, той отговори, че това се дължи на "разлика в мненията".

Шойбле: временен Grexit може да е по-добрият вариант за Гърция

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че ще подаде искане до германския парламент за възобновяване на преговорите за...

"Това е част от демокрацията", заяви политикът пред изданието, като допълни, че всеки от тях има своя роля, която трябва да изиграе. В същото време той каза, че между двамата има разбиране. "Ние знаем, че можем да разчитаме един на друг", допълни той.

"Ангела Меркел е канцлерът, аз съм финансов министър. Отговорностите на политиците следват от техните задължения. Никой не може да ги принуждава. Ако някой се опита да го направи аз бих могъл да отида при президента (Йоахим Гаук) и да го помоля да ме освободи", каза Шойбле.

На въпроса дали мисли вече за оставка ветеранът в политическия живот на Германия отговори категорично "Не. Какво ви кара да мислите така?".

Шойбле, мразен в Атина заради своята категорична позиция за мерките за съкращения на Гърция, описа новия план за спасителна помощ за страната като "последна надежда" за вкарване в ред на гръцките финанси.

Шойбле: Гръцките предложения са незадоволителни

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че последните предложения на гръцкото правителство за решаване на дълга са "не...

В същото време неговата категоричност се харесва на германците. В скорошно допитване 72% от тях подкрепят неговия подход спрямо Атина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа