СДСМ разкри как властта в Македония контролира съдебната система

11290
СДСМ разкри как властта в Македония контролира съдебната система
Снимка: БГНЕС

Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) днес показа нова порция компромати срещу управляващите. На пресконференция в Скопие лидерът на СДСМ показа записи от подслушвани разговори на високопоставени лица от управлението, от които става ясно, че са уреждали назначаване на съдии.

Бяха показани снимки от разговори на председателят на Апелативния съд Александра Зафировска, вътрешния министър Гордана Янкуловска, директора на тайната полиция Сашо Миялков, вицепремиера Муса Джафери, министърът на правосъдието Блерим Беджти.

Заев: Имаме записи за предателството на управляващите в спора за името

Ще покажем записи, които уличават управляващите в предателство по отношение на спора за името на Македония. Това заяви пред „Фоку...

От 15-те записа, които бяха показани, става ясно, че всички съдии се избирали по списък, подготвен от управляващата ВМРО-ДПМНЕ, а в договор с коалиционните партньори от ДСИ на Али Ахмети са избирали и прокурори.

На пресконференцията Заев посочи, че трима души управляват съдебната система в Македония – Никола Груевски, Сашо Миялков и Гордана Янкуловска.

"В Македония присъди не се дават. Те се поръчват", каза Зоран Заев. 

От разговорите се чува как управляващите се договарят за назначения в съдебната система и как да приключат определени дела.

Македония подслушваше и българското посолство, казва Заев

Съществуват записи от подслушвани телефонни разговори на посланици на България в Македония. Това заяви лидерът на опозиционният Социал...

Всички посланици, които са били подслушвани, получиха записите от разговорите, допълни още Заев в отговор на журналистически въпрос за това кои са двамата американски посланици, които са били подслушвани. По думите му имената на посланиците няма да бъдат съобщени, тъй като той уважава Виенската конвенция.

Лидерът на СДСМ за първи път заяви, че са били подслушвани двама американски посланици пред „Фокус“. В интервюто Заев изтъкна, че всички посланици и посолства са получили записи, включително и българското посолство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани