Румъния отново ще има отново нов министър на външните работи

17628
Румъния отново ще има отново нов министър на външните работи

Посланикът на Румъния в Европейския съюз Михня Моток ще бъде предложен за министър на външните работи. Номинацията съобщи премиерът Виктор Понта, цитиран от агенция Медиафакс. Той уточни, че предложението ще бъде връчено днес на президента Траян Бъсеску.

Министър-председателят ще предложи и нов министър на културата. Самият той в момента временно изпълнява тази длъжност, информира БТА.

Румъния и България не трябва да се присъединяват към Шенген, заяви бивш външен министър

Румъния и България не трябва да се присъединяват към Шенген, защото от тези две страни идват най-много роми, заяви бившият френски прем...

Министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану съобщи по-рано през деня, че ще подаде оставката си на днешното правителствено заседание. Той уточни, че ще направи това, защото не всички румънци от диаспората са успели да гласуват на изборите за държавен глава на Румъния в неделя.

Миналата седмица външният министър Титус Корлъцян обяви оставката си след остри критики относно организацията на първия тур на президентските избори на 2 ноември за румънците в чужбина.

Тогава беше обявено, че той ще бъде заменен от Теодор Мелешкану, който беше външен министър между 1992 и 1996 г. "Информирах премиера..., че реших да върна мандата си", заяви Корлъцян на пресконференция. Хиляди румънци не могли да гласуват на 2 ноември заради недостатъчния брой разкрити избирателни секции в страни като Франция, Германия и Великобритания, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани