Румъния не пуска самолета на Рогозин

29351
Румъния не пуска самолета на Рогозин

Румъния не пуска през своето въздушно пространство самолета на вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин, който се завръща в Москва от Приднестровието.

Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на самия Рогозин в Туитър, предаде БГНЕС.

"Румъния по искане на САЩ затвори за моя самолет въздушното си пространство. Украйна отново не пуска", написа той.

Специалният представител на руския президент за Приднестровието не смята да отменя посещенията си занапред в Тираспол. Следващия път ще полетя с Ту-160 – закани се Рогозин да използва за полетите си свръхзвуковия стратегически бомбардировач-ракетоносец с изменяема геометрия на крилата.

Преди два дни вицепремиерът се сблъска с транспортни проблеми, готвейки се да отиде в столицата на непризнатата република, за да участва в парада на победата. Самолетът му, летящ за Кишинев, не бе пуснат в украинското въздушно пространство, заради което той бе принуден да лети през България и Румъния.

Оказва се, че ще летим до Кишинев за 4,5 часа - през България и Румъния. Украйна не ни пусна през своето пространство. Добре, че Украйна не е Русия, иначе щяхме да летим 20 часа, написал е Рогозин в Туитър. След като кацнал той разказал, че пилотът му съобщил, че диспечерите на България и Румъния питали дали на борда има "забранен пътник". Готвели се да вдигнат във въздуха прехващачи, добавил той.

Този път вицепремиерът публикува във Фейсбук обясненията на румънската страна, че полетът му във въздушното пространство на Румъния е забранен във връзка със санкции на Евросъюза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com