Рано е да се говори за пострадали немци в Истанбул, според вътрешното министерство на ФРГ

3178
Рано е да се говори за пострадали немци в Истанбул, според вътрешното министерство на ФРГ

Още е рано да се говори, че при взрива в Истанбул са пострадали немски граждани, заявил официален представител на външното министерство на Германия пред РИА Новости.

"Консулството в Истанбул полага значителни усилия в разследването и работи в тесен контакт с турските ведомства. Сега е прекалено рано да се правят заявления, че са пострадали немски граждани", заявил той.

Хотел гори в азиатската част на Истанбул (ВИДЕО)

Пожар избухна в хотел в азиатския район Малтепе на Истанбул, провежда се евакуация, съобщава тв NTV. Пожарът започнал по неизяснени ощ...

По-рано служител от консулството на ФРГ в Истанбул заявил пред агенцията, че немската страна проверява информацията, че сред пострадалите при взрива на площад "Султан Ахмед" в историческия център на Истанбул има немски туристи.

Мощен взрив разтърси района на площада близо до трамвайна спирка в 10:20 часа, в момент, когато там се намирали група туристи. На мястото на произшествието пристигнали голям брой линейки и полицейски автомобили. Пострадалите били откарани в болница, все още няма информация за тяхното състояние.

По-рано бе съобщено, че туристи от Германия са пострадали при взрива. По последни данни на властите загинали са 10 души, 15 са били ранени.

Площад "Султан Ахмед" е отцепен от полицията, на място работят специалисти по обезвреждане на взривни устройства. Причината за взрива още не е известна, но според една от версиите той е осъществен от терорист камикадзе.

Взрив на истанбулското летище, засега няма информация за терористичен акт

Взрив е станал в зоната за обслужване на самолети на истанбулско летище, предаде БГНЕС. Според първоначалната информация има две ранен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com