Опозицията в Македония официално взе две министерства

4592
Опозицията в Македония официално взе две министерства

Със 101 гласа „за” и нито един „против” македонският парламент избра новите министри на вътрешните работи и на труда и социалната политика. Постът вътрешен министър зае Оливер Спасовски, а министерството на труда и социалната политика поема Фросина Ременски, информира БГНЕС.

Новият министър на информацията и публичната администрация от редовете на ВМРО-ДПМНЕ Марта Арсовска – Томовска беше избрана със 71 гласа „за” и 31 „против”. Новоизбраните министри вече положиха клетва.

Македония със 7 препоръка за членство, но под условие

Македония получи седмата поредна препоръка от ЕК за отваряне на преговорите за членство в ЕС, но при условие за цялостно прилагане на...

Министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Митко Чавков и Диме Спасов вече подадоха оставките си като съгласно договорът от 2 юни/15 юли тези министерства трябва да бъдат поети от опозицията до изборите през 2016 г.

По време на днешното заседание бяха избрани и заместник-министрите в няколко ресора. За заместник-министър в информационното министерство е предложен Александър Кирацовски, Любчо Николовски в Министерството на земеделието и Кире Наумов в Министерството на финансите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com