Македония в екстаз за атаката си към България: Овации за "Трето полувреме"

22113
Снимки:

Македония е във възторг.

Цялата страна аплодира премиерата на провокативния и определян като антибългарски филм "Трето полувреме".

Нямало "антибългарски" филм

Няма антибългарски нотки, няма език на омразата - филмът "Трето полувреме" разказва факти и човешки истории. Това твърди македонският ...

"Овации за "Трето полувреме", изригнаха в екстаз местните медии за лентата с манипулирани факти около депортацията на евреите по време на Втората световна война.

На представянето на филма снощи в рамките на кинофестивала "Братя Манаки" режисьорът Дарко Митревски е заявил, че филмът е посветен на Нета Коен, идеята е отпреди 12 години, когато се запознал с нейната история. Тя го вдъхновила за филм, направен по една приказка от живота, към която и днес не може да остане равнодушен - казва Митрески.

Разказва своята житейска трагедия, разказва как е изгубила своето семейство и ми разказва за своята голяма победа - как чрез онази забранена за времето си любов, е продължила рода на своите предци.

Филмът е посветен и на 11-те футболисти от спортен клуб "Македония", за които разказва лентата; на 98 % от евреите от Македония, които в 1943 година са убити в лагера "Треблинка", за 20 000 животи, погубени от фашизма във Втората световна война.

Албански имена предизвикаха напрежение в Скопие

В съседна Република Македония през последните седмици се увеличи междуетническото напрежение поради преименуването на четири училища ...

Поради големия интерес на публиката, за която се оказаха малко 800-те места в Центъра за култура, след премиерата имаше още една прожекция.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com