Напрежението нараства: Мигранти зашиха устите си на македонската граница

8802
Напрежението нараства: Мигранти зашиха устите си на македонската граница

Икономически мигранти днес около обяд демонстративно пред камерите зашиха устните си в района на гръцко-македонската граница, недалеч от град Гевгелия. По този начин те протестират срещу отказа на македонските гранични власти да ги допуснат на тяхна земя, предава БГНЕС.

Напрежението на границата между Гърция и Македония, където са блокирани хиляди мигранти след решението на македонските власти да допускат само хора, които бягат от война, нараства.

Гърция: Видеото с опит за убийство на бежанци е монтаж

Гръцката брегова охрана не е пукала нарочно лодка с бежанци, за да го удави. Това съобщават от гръцкото посолство у нас по повод видео,...

Мигранти блокираха железопътния трафик и поискаха да бъдат пуснати да продължат пътя си към богатите страни от Западна и Северна Европа, предаде Mediapool.

Македония, Сърбия, Хърватия и Словения решиха да не допускат икономически мигранти и така в Гърция останаха блокирани хиляди хора от Иран, Бангладеш, Пакистан, Мароко и други страни.

Някои от мигрантите се съблякоха полуголи и изписаха с червена боя по телата си послания като "Застреляйте ни, никога няма да се върнем", "Застреляйте ни или ни спасете".

В неделя вечерта на границата се стигна и до сблъсъци, след като мигранти се опитаха да преминат полицейската блокада.

Част от мигрантите отказват и хуманитарната помощ, която им се предлага - храна, одеяла, вода. Чуват се скандирания: "Не сме терористи", "Искаме свобода" и “Меркел".

Македония ще приема само бежанци, които ЕС иска

Македония ще предприеме всички необходими мерки и ще използва всички ресурси за защита на границата иза овладяване на  неконтроли...

Миналата седмица Международната организация за миграция (МОМ) предупреди, че ако ситуацията не се промени, потокът може да се насочи към България.

Само за ден Македония е приютила временно 6 000 бежанци

В рамките на вчерашния ден македонските власти са издали разрешения за временно пребиваване на 5979 души, съобщиха от македонското МВР....

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com