МВР на Македония ще повдигне обвинение срещу Заев за разкриване на класифицирана информация

9355
МВР на Македония ще повдигне обвинение срещу Заев за разкриване на класифицирана информация

МВР на Македония съобщи, че ще повдигне обвинение срещу лидера на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев за разкриване на класифицирана информация, пише днес македонският ”Утрински весник”.

Изданието посочва, че Заев вече бил обвиняем по делото „Преврат“ за насилие спрямо представители на управлението. От МВР са съобщили, че разкриването на държавна тайна е наказуемо съгласно Наказателния кодекс и се предвижда затвор до десет години.

Заев: Шефът на македонски спецслужби получил €500 000 подкуп

Днес Македония ще получи директни и безспорни доказателства за участието в тежки корупционни схеми на директора на Агенцията по сигур...

„Също така трябва да се изтъкне, че лицето изнесе на пресконференциите редица лъжи и манипулации. Това, което е най-важно, е, че представи детайли от договора за дарение, който е класифицирана информация“, заявиха от МВР.

Според тях „обвиняемият в делото „Преврат“ застраши авторитета на македонските служби и постави в опасност сигурността на Македония.

Според МВР действията на Заев не може да се тълкуват по друг начин, освен като атака срещу институциите в страната.

МВР на Македония, опитвайки се да спаси директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване и братовчед на премиера Никола Груевски – Сашо Миялков, заради скандала с взимане на подкупи от милиони евро при купуването на техника за подслушване, все повече се заплита и става съучастник в организирана престъпност. Това от своя страна заявиха от опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ). Според СДСМ Никола Груевски и Сашо Миялков трябва да понесат отговорност за случая.

Груевски: Опозицията иска да създаде криза чрез фалшификати

Опозицията се опитва да създаде криза чрез монтирани телефонни разговори. Това заяви лидерът на управляващата ВМРО-ДПМНЕ и премиер на М...

„За какво дарение говорят от МВР, което се реализира чрез частна компания от Македония?“, питаха от СДСМ. Според тях от записите на подслушваните телефонни разговори, за които и от МВР, и Сашо Миялков потвърдиха, че са автентични, става ясно, че парите били давани чрез банка в Будапеща. Защо това дарение е давано чрез чужда банка в чужда страна?“, попита от най-голямата опозиционна партия.

Според СДСМ заплахите за повдигане на обвинение за разкриване на класифицирана информация потвърждават твърденията за цялостен контрол на правосъдните органи от страна на семейството, което управлява страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com