Македония започна да вдига ограда по границата с Гърция

5205
Македония започна да вдига ограда по границата с Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Македонската армия започна в събота строителството на метално заграждение по южната граница на страната с Гърция на мястото, където мигрантите преминават на път за Западна Европа, съобщава фотограф на агенция Reuters от мястото.

Войници са започнали да поставят метални стълбове в земята и да развиват бодлива тел, изграждайки заграждение по подобие на вече построените в Унгария по границите ѝ със Сърбия и Хърватия за спиране на вълната имигранти.

Ненчев: Очаква се засилване на бежанската вълна

До 1000 военни могат да бъдат изпратени за охраната на границата при евентуална вълна от нелегални мигранти. Това заяви в студиото на Н...

Сирийци, афганистанци и иракчани навлизат почти безпрепятствено на Балканите, достигайки с корабчета или гумени лодки до Гърция от Турция. Но всички останали представители на други националности са връщани, което доведе до строителните действия на македонско-гръцката граница и протестите на иранци, пакистанци, мароканци и други.

Междувременно, по-рано в Македония арестуваха 21-годишният Ш.Р., за когото има подозрения, че се е бил на страната на "Ислямска държава".

През месец август срещу него бе издадена заповед за международен арест, съобщиха от вътрешното министерство в Скопие.

Мъжът бе задържан при спецоперацията "Клетка". Според разследващите органи той е бил в Сирия през 2013 година и през октомври миналата година.

Операцията по задържането му е продължила няколко месеци, през които са събрани достатъчно материали за неговите връзки с ислямистите, се казва още в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com