Македония ще се радва на помощ от България за мигрантите

2863
Македония ще се радва на помощ от България за мигрантите
Снимка: БГНЕС

Македония е готова да приеме помощ от България по охрана и контрола на нейната южна граница заради бежанската вълна. Това заяви македонският външен министър Никола Попоски.

“Всеки европейски партньор е добре дошъл, това определено включва и България като наш съсед и партньор в процеса на евроатлантическа интеграция. Така, че „да“ (готови сме да приемем българска помощ)", отговори Никола Попоски на въпрос, зададен му в кулоарите Втората неформална среща на министрите на външните работи на страните участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ), предаде БГНЕС.

Що се отнася до позицията на Скопие по предложението на Унгария южната граница на Македония и България да бъде възприета като външна граница на ЕС, министър Попоски отвърна: „Ние все още се надяваме, че Гърция ще успее да контролира външната граница на ЕС, така че ние залагаме на план А – тя да успее“.

Припомняме, че план Б е именно предложението на Унгария. Будапеща и други страни се съмняват в способността на Гърция да контролира мигрантския поток.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com