Македония поиска помощ от ЕС заради бежанския поток

4050
Македония поиска помощ от ЕС заради бежанския поток
Снимка: БГНЕС

Македония, която е една от страните, през която преминават транзитно мигранти, поиска днес съдействие от Европейския съюз, за да се справи с наплива, след като започна да филтрира навлизането на мигранти на своя територия, предаде AFP.

"Македония не иска да става буферна зона между Гърция и другите страни от ЕС. Опасяваме се, че мигрантите, които не бъдат приети в Западна Европа не останат блокирани у нас. Ние не можем да се справим с това сами, имаме нужда от съдействието на ЕС", заяви премиерът Никола Груевски, който е на посещение в Будапеща.

Мигранти блокираха границата между Гърция и Македония

Няколкостотин мигранти от Мароко, Пакистан и Иран блокираха границата между Гърция и Македония днес след обяд, съобщи БГНЕС. Те протес...

От вчера Македония, както и Сърбия, започна да филтрира мигрантите по националност и да връща обратно всички, освен сирийци, иракчани и афганистанци. Тази мярка е от полза за целите Балкани и за страните от Централна Европа, каза македонският премиер. По думите му ситуацията с мигрантите като цяло в региона ще се промени, след като Македония започна да ги подбира.

Унгарският премиер Виктор Орбан, който има твърдо отношение към мигрантите, увери, че Унгария ще предостави на Македония исканата помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com