Жертвите на пожара в дискотеката в Букурещ продължават да се увеличават

4315
Жертвите на пожара в дискотеката в Букурещ продължават да се увеличават
Снимка: Thinkstock/Guliver

Броят на жертвите на пожара в нощния клуб в Букурещ нарасна до 49. Във вторник вечерта в клиника на британския град Ливърпул почина още една от жертвите с 60% изгаряния, предаде БГНЕС.

Още няколко страни, сред които Холандия, Норвегия, Швейцария, Австрия, Белгия, Германия и Израел, отговориха на молбата на румънските власти и се съгласиха да приемат ранени в своите клиники. В тези страни бяха превозени около 35 ранени, но шест от тях починаха. Някои не издържаха транспортирането.

Румъния с нов опит за нов премиер

Бившият еврокомисар по селското стопанство Дачиан Чолош бе назначен за нов премиер на Румъния, предаде БГНЕС. „Назначавам Дачиан...

Веднага след пожара бе съобщено за 27 загинали. 200 ранени бяха хоспитализирани, но оттогава списъкът на жертвите се увеличава. Състоянието на около 40 души е все още критично.

В началото на ноември в претъпкан нощен клуб в румънската столица избухна пожар, който доведе до смъртта на повече от 30 души. Причините за този инцидент се коренят в допускането на крещящи нарушения на изискванията за сигурността, пред които властите са си затваряли очите. Трагедията доведе до оставка на румънското правителство и продължаващи протести срещу корумпираната политическа класа в балканската страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com