Хърватия праща армията на границата със Сърбия

4953
Хърватия праща армията на границата със Сърбия

Хърватският министър на отбраната Анте Котроманович съобщи, че е взето решение за изпращане на военни части на границата със Сърбия и по-специално на граничния пункт Товарник. Това се налага поради огромния мигрантски натиск, уточни Котроманович, предаде БГНЕС.

Само през изминалия ден, по официални данни в страната, са влезли над 5730 души. "По отношение на бежанците и интересите на страната, както и нейната сигурност, правителството прави всичко необходимо“. Това каза хърватският премиер Зоран Милованович в началото на днешното правителствено заседание в Загреб.

"Независимо от нашата организация, нашите възможности са ограничени. Ние трябва да се водим от хърватските интереси. Не мога да прогнозирам колко дълго време може да издържим по този начин", каза още Милованович.

Според хърватските медии в момента цари пълен хаос на граничния пункт Товарник.

Според вътрешния министър Ранко Остойич, който снощи бе на границата, властите напълно контролират положението, но ако мигрантският натиск се увеличи, той предупреди за взимането на други мерки.

Припомняме, че властите в Сърбия организирано прехвърлят от южната част на страната - от Прешево, с автобуси, микробуси и леки коли, хиляди мигранти до хърватската граница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com