Гърция ще бъде друга държава след 6 месеца, обеща Ципрас

16873
Гърция ще бъде друга държава след 6 месеца, обеща Ципрас
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият гръцки премиер Алексис Ципрас очаква да бъде постигнато споразумение за реформите в страната му по време на утрешната министерска среща на еврогрупата в Брюксел.

"Утре очаквам да има тежки преговори, но съм убеден във възможността да бъде постигнато споразумение", казва Ципрас пред германското списание "Щерн".

Прегръдка на 5800 години

Гръцки археолози са намерили останки на над 5800 години на прегърнати мъж и жена, съобщава БГНЕС. Всъщност останките са открити още пр...

"Ние не искаме нови кредити и помощи... Вместо пари, на нас ни е необходимо време за изпълнение на нашия план за реформи. Гърция ще бъде съвсем друга държава само след 6 месеца. Това Ви обещавам", казва още премиерът.

Новото гръцко ляво правителство иска да прекрати програмата от помощи, която започна да се прилага в Гърция преди 5 години. В рамките на тази програма на международните кредитори - Европейската комисия, Международният валутен фонд и Европейската централна банка, Гърция въведе строги икономически мерки, които Ципрас не одобрява.

Сегашните власти в Атина искат да проведат нови реформи, които да бъдат под техен контрол, но ЕС настоява Гърция да продължи с изпълнението на финансовия план, който изтича на 28 февруари.

Според наблюдателите, ако утре не бъде постигнато споразумение има опасност от излизане на Гърция от еврозоната.

Въпреки раздвижването гърците не са спокойни за икономиката си

Пореден ръст на гръцката икономика - през последните три месеца на 2014 тя е нараснала с 1,7 на сто на годишна база. Това представлява ...

"Аз не търся печеливша комбинация. Искам да спася Гърция от трагедията и да предотвратим подялба в Европа", казва още Ципрас пред германското издание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com