Гърция продължава с "Турски поток"

7330
Гърция продължава с "Турски поток"

Гърция ще продължи реализацията на проекта за "Южноевропейски газопровод" за доставката на руски природен газ за Европа. Това заяви гръцкият министър на енергетиката Панос Скурлетис.

"Смятам този проект за голямо достижение. Това е мащабен проект и Атина трябва да го продължи", каза новоизбраният министър, цитиран от руските информационни агенции и БГНЕС.

В рамките на Петербургския икономически форум през юни министрите на енергетиката на Русия и Гърция подписаха междуправителствен меморандум за сътрудничество при изграждането на продължението на "Турски поток" на територията на Гърция.

Проектът получи названието "Южноевропейски газопровод". За неговото строителство се предвижда създаването на съвместна проекта компания, чиито учредители са "ВЕБ Капитал" от руска страна и Energy Investments Public Enterprise S.A. (EIPE S.A.) — от гръцка. EIPE S.A. ще е собственост на гръцкото правителство. Съвместната проекта компания ще бъде собственик на проекта "Южноевропейския газопровод" и ще отговаря за неговото обслужване.

Цената на "Южноевропейския газопровод" се оценява на около 2 милиарда евро. Строителството му ще започне през 2016 г. и ще приключи през 2019 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани