Гръцките полицаи преместиха 2300 мигранти от границата с Македония

6452
Гръцките полицаи преместиха 2300 мигранти от границата с Македония

Гръцката полиция днес започна операция по преместването на 2300 мигранти, които бяха блокирани на границата й с Македония, след като Скопие започна да пропуска избирателно само мигранти от конфликтните точки Сирия, Ирак и Афганистан, предава БГНЕС.

„Близо 2300 чужденци от различни националности бяха преместени в отворени обекти за настаняване в Атина с 45 автобуса“, се казва в съобщение на полицията. Мигрантите, които са най-вече от Пакистан, Сомалия, Мароко, Алжир и Бангладеш, са настанени в неизползван олимпийски стадион в столицата, се казва още в него.

Мигрантите на гръцко-македонската граница молят Меркел за помощ

Няколкостотин икономически мигранти призоваха германският канцлер Ангела Меркел да накара властите в Скопие да отворят македонско-гръцк...

Според полицията близо 350 полицаи за борба с безредиците са били мобилизирани за операцията по преместването. По време на нея хуманитарните работници в зоната са били помолени да напуснат мястото, а журналистите са държани на разстояние от 3 км. от действията.

Евакуирането на хората протече без инциденти, съобщиха още властите.

По време на операцията бяха премахнати и палатките, които блокираха основната железопътна връзка на Гърция с Македония, което позволи движението по нея да бъде възстановено.

„Дейността на железопътната линия беше напълно възстановена“, съобщиха властите.

Над 4600 мигранти са спасени във водите край Либия за три дни

Повече от 4600 души са спасени от ненадеждни лодки край бреговете на Либия за последните три дни, в които мигрантите са се възползвали ...

Пропусквателният пункт на гръцко-македонската граница Идомени и жп-станцията там бяха затворени на 18 ноември от македонските власти като само сирийци, афганистанци и иракчани можеха да преминават.

В Атина мигрантите ще могат да подадат документи за убежище, но въпреки това правителството планира да ги репатрира възможно най-скоро. Наскоро Гърция върна в Пакистан 50 души, но Исламабад прие само 20 от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com