Давутоглу не иска отбегнати отношения с "приятеля" Русия

4703
Давутоглу не иска отбегнати отношения с "приятеля" Русия

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че неговото правителство не иска да подклажда напрежението с „нашия приятел“ Русия. Изказването му идва само ден след като турски изтребител свали руския боен самолет Су-24, за който Анкара заяви, че е навлязъл в нейното въздушно пространство, предаде AFP.

"Ние нямаме намерение да обтягаме (отношенията) с Руската федерация“, каза Давутоглу като допълни, че Москва е „приятел и наш съсед“ на Турция.

Длъжни сме да защитаваме границите си, заяви Давутоглу

Турция има право да защитава своите граници. Това заяви турският премиер Ахмет Давутоглу след инцидента със сваления руски самолет. "Н...

Във вторник руският бомбардировач беше свален от турските военно-въздушни сили. В тази връзка президентът на Русия Владимир Путин заяви, че самолетът е бил ударен от ракета „въздух-въздух“ от турски самолет F-16 и е паднал на територията на Сирия на 4 км от границата с Турция. Ние ще анализираме внимателно всичко, което се случва и днешното трагично събитие ще има сериозни последици за руско-турските отношения, заяви вчера Путин след инцидента.

От своя страна турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната не иска ескалацията на напрежението между нея и Русия, но не може да „замълчи”, когато граничната й сигурност е застрашена. "Нямаме намерение да ескалираме напрежението заради инцидента. Просто защитаваме нашата сигурност и правата на нашите братя”, заяви Ердоган в телевизионно обръщение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com