Ципрас призова за диалог протестиращите фермери

2783
Ципрас призова за диалог протестиращите фермери
Снимка: Gettyimages

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова за диалог протестиращите фермери. Земеделците, от своя страна, настояват за пълно оттегляне на мерките за повишаване на данъци и пенсионната реформа и подготвят мощни протести в петък в Атина.

Има възможност за промяна в спорния проектозакон, срещу който вече трета седмица протестират гръцките фермери. На заседание на министерския съвет в Атина премиерът Алексис Ципрас показа готовност за директни преговори с протестиращите земеделци.

Борисов е разговарял с Ципрас, настоявайки за прекратяване на граничната блокада

Българският премиер Бойко Борисов започна срещата си с гръцкия министър-председател Алексис Ципрас в Лондон с категоричното си настоява...

Пенсионният пакет налага тежест на част от населението и сме готови да започнем диалог за запазване на досегашните приходи при фермерите, както и с други отрасли. Затова е необходимо да се срещнем, да преговаряме и да намерим решение на проблемите им, информира БНР.

Същевременно категорично беше отхвърлено искането на фермерите за оттегляне на проектозакона. Министри коментираха за медиите, че с ултиматум с блокирани пътища и граници не може да се води диалог.

От своя страна фермерите продължават с протестите и подготвят мащабни демонстрации в петък пред парламента. Медиите съобщават, че гръцката полиция няма да допусне фермерски протести с трактори в центъра на гръцката столица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com