Ципрас предложи на Нетаняху да посредничи за мир с Палестина, докато договаря газ

4343
Ципрас предложи на Нетаняху да посредничи за мир с Палестина, докато договаря газ
Снимка: Getty Images

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е предложил на израелския си колега Бенямин Нетаняху да съдейства за нови преговори за мир между Израел и Палестина. Това е станало по време на двудневната визита на Ципрас в Израел, показва информация на Jerusalem Post.

В миналото Гърция също е вземала отношение по въпроса, като дори е предлагано преговори да се водят на някой от гръцките острови.

Откриха най-голямото находище на природен газ в Средиземно море

Италианският енергиен гигант ЕНИ обяви днес в комюнике откриването на най-голямото находище на природен газ в Средиземно море. То е в ...

Централна тема на разговорите между Ципрас и Нетаняху са били енергийни въпроси. Конкретно двамата са говорили за възможността за износ на природен газ от Левантския басейн от Израел към Гърция. Вариантите това да стане включват участието на Кипър и Турция, като през януари догодина ще има тристранна среща между Израел, Гърция и Кипър. Самият Нетаняху изрази задоволство от разговорите и ги определи като "продуктивни".

По-рано през тази година Израел беше посетен от гръцкия министър на отбраната Панос Каменос - лидер на АНЕЛ, коалиционният партньор на "Сириза".

Срещата между Ципрас и Нетаняху беше договорена по време на 70-тото Общо събрание на ООН. Тогава Ципрас говори и с турския премиер Ахмет Давутоглу. Двамата имаха среща на 18-ти ноември в Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com