Антитерористична операция в Македония: Знаме на ИД се вее в центъра на Скопие

9725
Антитерористична операция в Македония: Знаме на ИД се вее в центъра на Скопие

Знаме на "Ислямска държава" (ИД) се вее в Тутунзус джамия в центъра на Скопие. Това предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от "Фокус".

Джамията се намира в Старата скопска чаршия. В обекта може да се забележат разхвърляни книги, както и знаме на „Ислямска държава”. Тя беше едно от местата, които бяха проверени в рамките на антитерористичната операция на македонската полиция тази нощ.

Антитерористична акция се извършва в Македония

Македонското вътрешно министерство започна тази сутрин спецакция по задържането на членове на Ислямска държава. Антитерористичната...

Освен Турунзус полицията е посетила и джамията Яя паша. Двете джамии не са под контрола на Ислямската религиозна общност в Македония.

Македонското вътрешно министерство започна спецакция по задържането на членове на "Ислямска държава". Антитерористичната операция се извършва в няколко града на страната, информира БГНЕС.

"Антитерористичната акция на МВР има за цел да арестува лица, за които има съмнения, че са участвали в паравоенни формирования в Сирия и в други част на света, където има военни конфликти. Акцията има за цел да бъдат арестувани и лица, които набирали македонски граждани за включване във войната в Сирия", каза говорителят на вътрешното министерство в Скопие Иво Котевски.

Според него операцията е към своя край и тя се провежда в столицата Скопие, както и в градовете Струга, Куманово, Тетово и Гостивар - в западната част на Република Македония. Котевски уточни, че в антитерористичната акция участват и спецчасти на МВР.

Двете терористични атаки в Тунис от последните месеци са свързани

Има пряка връзка между нападението на плаж в Тунис през юни и атаката в музея "Бардо в столицата на страната през март. Това съобщи б...

По неофициална информация при акцията е задържан имамът на джамиите Тутунсуз и Яя Паша, Реджеп Мемиши.

На 9-ти май при друга подобна акция на север от град Куманово, в квартал Дива населба загинаха 8 македонски полицаи, а 10 терористи бяха убити. При сраженията бяха ранени 38 македонски полицаи. Месец преди това бе извършено нападение срещу граничен пункт на границата между Македония и Косово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com