Ахмети: Разделянето на Македония не е в интерес на албанците

9798
Ахмети: Разделянето на Македония не е в интерес на албанците

Разделението на Македония не е в интерес на албанците. Това заяви лидерът на управляващата албанска партия Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети, в интервю за македонската телевизия Alsat-M.

По думите на Ахмети всички инциденти, в които има насилие и се употребява оръжие, също не е в интерес на албанците.

Албания поиска международно разследване на събитията в Куманово

Албанският министър на външните работи Дитмир Бушати поиска да бъде извършено международно разследване за събитията от миналата недел...

„В този случай и ние като албанци сме ощетени, но и Косово, и Албания, тъй като това може да се злоупотреби от недоброжелателите, които ще твърдят, че албанците искат да дестабилизират Македония“, завява Ахмети.

В същото време стана ясно, че един от членовете на терористичната група в Куманово, който успя да избяга на полицията, е заявил пред косовски медии, че целта на групата била създаване на албанска държава в рамките на Македония, предаде сръбското радио b92.

„Албанската държава трябва да бъде създадена по принципа на Република Сръбска в Босна и Херцеговина“, заявил Сулейман Османи пред Радио телевизия Косово. По думите му групата има над 2000 бойци. Той още е изтъкнал, че са се предали на полицията не защото им свършила муницията, а защото един от неговите приятели е разговарял с някого по телефона и им било казано, че там са от ОССЕ.

„Мислехме, че ще бъдем поети от ОССЕ, а не от полицията. Ако знаехме щяхме да се борим докато не загинем всичките“, заявил Османи.

Ахмети се обърна срещу Груевски

Ръководителят на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/Али Ахмети открито призова за протести срещу управлението на Никола Груевски...

Медии в Македония съобщиха, че Османи е успял да избяга на полицаите в с. Малино, където им показвал къде е оръжието взето от полицейското управление в Гошинце. Той е успял да скочи в дере, а след това да се укрие в гората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com