Застреляха кандидат-депутат от партията на Ердоган

4187
Застреляха кандидат-депутат от партията на Ердоган
Снимка: Getty Images/Guliver

Номиниран за кандидат-депутат на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция, беше открит мъртъв в хотел в столицата Анкара, съобщава в. "Хюриет", цитиран от БГНЕС.

Джелал Айранчъ, който е кандидат на ПСР от източната провинция Бингьол, е бил открит с рана от куршум в областта на главата. Министърът на развитието Джевдет Йълмаз е пристигнал на мястото на инцидента. Вече е започнало разследване за причините за смъртта на Айранчъ.

"Силите за сигурност и прокурорите разследват инцидента, който е наистина ужасен", заяви Йълмаз като допълни, че когато има повече подробности по случилото се ще бъде насрочена пресконференция.

Той също така коментира и възможността Айранчъ да се е самоубил, след като е станало ясно, че не е бил вписан като кандидат-депутат от листата на ПСР. "Все още не знаем. Тези предположения могат да бъдат верни, но категорично изявление ще бъде направено щом разследването приключи", каза още министъра.

Смъртта на Айранчъ идва веднага след като всички политически партии в Турция представиха своите списъци с кандидати за предстоящите парламентарни избори в страната през юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com