Защо е в застой турската икономика?

21401
Защо е в застой турската икономика?
Снимка: Getty Images / Guliver

Макар да е сред силните икономики в света, в последната година в Турция няма стабилен икономически растеж. Докато преди 2013 година инвеститорите разглеждаха страната като сравнително безопасно място в изпаднал в хаос регион, сега експертите се страхуват, че Турция може да бъде въвлечена във войната в Сирия. Има и опасения, че избухването на размирици и бизнес неприятности в регионите с кюрдско население, пише Hurriyet, цитиран от "Фокус".

„Това са етнически безредици, ние всички сме разтревожени. Трудни дни предстоят на Анкара. Инвеститорите виждат това”, смята експертът Атила Йешилада от базираната в Ню Йорк компания „Глобъл Сорс Партнърс”

Защо Ердоган не се бори с джихадистите?

В непосредствена близост до границата с Турция кюрдите на сирийския град Кобани се отбраняват срещу джихадистите от „Ислямска дър...

„Политическите рискове са тиктакаща бомба. Ако Кобани падне в ръцете на „Ислямска държава”, това ще доведе до насилие вътре в Турция, а турската лира ще се срине’, добавя журналистът Угюр Гюршеш.

По-рано днес стана ясно, че джихадистите от "Ислямска държава" са почти изтласкани от Кобани - стратегически важен град, намиращ се на границата между Турция и Сирия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com