Заради Украйна: Румънски младежи поискаха мир

7423
Заради Украйна: Румънски младежи поискаха мир

Международната младежка организация за мир (IPYG) и нейните членове от Румъния организираха първата младежка международна дискусия на тема “Културното многообразие и войната”. Младежите се събраха да обсъдят и намерят решение за конфликтите в света и най-вече по текущия спорен въпрос за положението на Украйна, която граничи и с Румъния. Събитието се състоя в Констанца  и беше организрано с помощта на младежките организации „Креативност+“, IPV и „Лидерството днес.“ 

В момента Украйна е в състояние на война. Тъй като Румъния и Украйна са с обща граница, ситуацията в Украйна влияе и предизвиква безпокойство в Румъния. Поради тази причина инициативата получи внимание от обществеността, защото проблемът засяга най-вече младите, които са най-големите жертви на конфликта. Те успяха да се обединят с обща цел - да се защитят от войни като предприемат стъпка към мира.

Корупцията в Румъния отстъпва

Румъния най-накрая включи машината, която трябва да я освободи от корупцията, разяждаща икономиката, социалното и цялостното развитие...

„Чрез тази дискусия, младите хора, които споделят еднакви идеи и цели имаха възможността да се срещнат. Днес младите хора научиха повече за важните теми като възстановяване на мира, за вътрешната и международна култура при наличието на война и се вдъхновиха да мислят по различен начин“, сподели Ирина Молнъс, председател на младежката група „Креативност+“ .

Международната дискусия в Румъния се очаква да даде старт за всички членове на IPYG и във всяка страна да започне проект за подобна дискусия - да се съберат младите хора по целия свят, които да допринесат за световния мир чрез подкрепа за влизане в сила на международното право за прекратяване на войните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com