Заев изнесе нова порция уличаващи записи на Груевски

22398
Заев изнесе нова порция уличаващи записи на Груевски

Лидерът на опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев изнесе в публичното пространство нови записи от подслужани телефонни разговори на македонския премиер Никола Груевски.

Никола Груевски и директорът на тайната полиция Сашо Миялков са искали да контролират всичко в страната. Това заяви на пресконференция в Скопие Заев.

В Македония са били подслушвани и чуждестранни посланици

Чуждестранни посланици в Македония са бил цел на подслушване, предаде Радио свободна Европа. Според радиото лидерът на опозиционният Со...

Той изтъкна, че на пресконференцията си преди няколко дни премиерът е изказал доста противоречиви тези и е искал да накара гражданите да си затварят очите за престъпленията които извършват.

Заев показа и девет записа от подслушвани телефонни разговори между Груевски и министър Миле Янакиески. В разговорите се чува как двамата договорят разрушаването на обекта "Космос" на бизнесмена Фиат Цановски, който подкрепяше опозицията.

В първите разговори двамата обсъждат начина, по който може да бъде срутен обектът, както и времето, в което може да бъде направено. Груевски дава и напътствия за това, че обектът трябва да бъде срутен изцяло. В последния запис той изтъква, че е получил забележки от Брюксел, че трябва да бъдат срутени и други обекти, а не този само на Цаноски, който им е политически опонент.

И САЩ обезпокоени от случващото се в Македония

Говорителят на Държавния департамент на САЩ изрази загриженост от политическата нестабилност в съседна Република Македония, която бе ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com