Вучич: За Сърбия няма рискове в проекта "Южен поток

18081
Вучич: За Сърбия няма рискове в проекта "Южен поток

За Сърбия не съществуват никакви рискове в проекта за строителството на "Южен поток", заяви снощи премиерът Александър Вучич в ефира на националния тв канал РТС, предаде БГНЕС.

Той отбеляза, че руската страна се е отнесла с уважение към всички забележки на Белград. Тя е приела всичко по приятелски начин, за което й благодарим, каза премиерът.

Вучич отбеляза, че "Сърбия ще получи по-изгодни условия" от предложените й първоначално, когато се водеха началните преговори - 2008/2009 г. и ще получи 50:50, а не 49:51 %, отбеляза той.

Стойнев не вижда битка в БСП, иска спасение на всички пари на държавни фирми в КТБ

Възприемам надпреварата за председателския пост като едно съревнование, в което се надявам да няма пострадали. Това заяви посоченият от...

Първите тръби от сухоземната част на на газопровода "Южен поток" на територията на Сърбия бяха положени до село Шайкаш край Нови Сад на 24 ноември миналата година. Така бе отбелязано началото на ключовия етап от строителството на газопровода. "Южен поток" ще преминава през акваторията на Черно море, през страни от Централна и Южна Европа за постигане на диверсификация на доставките на газ за Европа.

Сухопътната част ще бъде на територията на България, Сърбия, Унгария, Словения и Австрия. Общата производителност по проект през първата година на експлоатация е около 16 млрд. куб., а след това - по около 63 млрд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com