Вучич: Сърбия не е въвела и няма да въведе санкции за Русия

19601
Вучич: Сърбия не е въвела и няма да въведе санкции за Русия

Сърбия не е въвела и няма да въведе санкции по отношение на Русия. Това заяви сръбският премиер Александър Вучич в ексклузивно интервю пред първия заместник директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман.

"Сърбия е свободна страна. Тя върви по европейски път, но никой не може да й разпореди да разруши отношенията си с Руската Федерация. Сърбия показа, че е страна, която трябва да се уважава", подчерта Вучич.

Сърбия обеща да не засилва износа към Русия

По отношение на износа на стоки за Русия ще зачетем волята на Европейския съюз, но в същото време ние няма да въвеждаме санкции срещу...

"Аз съм човек, който се старае да ръководи сръбското правителство по рационален начин, като правя това, което е най-добро за страната във всеки един момент. Аз не крия от нашите руски партньори, че сме тръгнали по пътя на европейска интеграция", заяви Вучич. Той подчерта, че никога не е чувствал натиск от страна на руските партньори, информира БГНЕС.

Сръбският премиер обясни, че представял позицията си и на Запада, тъй като няма две различни версии. Вучич допълни: "Обяснил съм, че се тръгнали по европейски път, но няма да въвеждаме санкции на Русия".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com