Вучич: Новината за "Южен поток" ни шокира

22328
Вучич: Новината за "Южен поток" ни шокира

Сръбският премиер Александър Вучич заяви в интервю за Си Ен Ен, че обявеният от Русия отказ от енергийния проект "Южен поток" е бил шокиращ за Белград, след като вече две предишни сръбски правителства са работили по него и е било подписано споразумение. 

Според Вучич страната му е разчитала на този проект от гледна точка на енергийната сигурност. В същото време той посочи, че сръбските специалисти вече работят за установяване на алтернативни варианти за осигуряване на доставки на природен газ. 

България през 2014 година: Проектът "Южен поток"

2014 година бе ключова година за съдбата на проекта „Южен поток”. Градежът на газопровода бе съпътстван от забрани, скандал...

За перспективата за присъединяване на Сърбия към Европейския съюз през 2020 година, Александър Вучич посочи, че това е постижима цел. 

"Ако ме питати дали наистина се надявам, страната ми да стане нов член, да, така е. Но това не е нещо, което бих обещал на хората, за да спечеля политически дивиденти, и след това да не мога да изпълня", подчерта той. 

Сръбският премиер коментира също, че Европейският съюз не е поискал от Белград да признае Косово като условие за членство и подчерта, че и не очаква подобно искане.

 

Отказът от "Южен поток" - шок за Белград

Обявеният от Русия отказ от енергийния проект „Южен поток" е бил шокиращ за Белград, след като вече две предишни сръбски правител...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com