В сряда Гърция ще представи "обща основа" за споразумение с ЕС

7857
В сряда Гърция ще представи "обща основа" за споразумение с ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Правителството на Гърция в сряда ще представи „обща основа“ за жизнеспособно споразумение, взимайки под внимание резултатите от референдума, общата позиция на политическите лидери и предложенията на кредиторите, съобщава източник от правителството, предаде РИА Новости.

Той съобщава още, че на срещата на премиера Алексис Ципрас с канцлера на Германия, президента на Франция и председателя на Европейската комисия е била обсъдена „пътна карта“ за постигане на резултати.

Меркел не вижда защо да се преговаря по нова спасителна програма за Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че все още няма основа за разговори по нова спасителна програма за Гърция. "Все още няма б...

„Предложението на правителството на Гърция е намиране на решение до края на месеца, но това не означава, че ние няма да чуем предложения и за по-кратки срокове, за това време да се подготви голям жизнеспособен договор“, посочва източникът.

По думите му в сряда на телеконферентната връзка на Еврогрупата ще се обсъди представената „обща основа“.

В същото време холандският премиер Марк Рюте заяви пред журналисти в Брюксел, че ако Атина не предложи нови решения, Холандия няма да им помогне. Отговорността за това е на правителството на Ципрас, допълни той.

Той добавя, че го притеснява сегашната ситуация гръцкия дълг. „Не съм оптимист, че Атина ще представят нови предложения и решения, които ще позволят урегулиране на ситуацията с дълга им”, казва още Рюте.

Ципрас разговаря и с Обама

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е провел телефонен разговор с президента на САЩ Барак Обама, предаде ANA. В хода на разговора премиеръ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com