В Истанбул проведоха спецакции срещу членове на терористични групи

4838
В Истанбул проведоха спецакции срещу членове на терористични групи
Снимка: Gettyimages

Рано тази сутрин полицейски спецчасти в Истанбул претърсили редица адреси на членове на терористични организации. Според телевизия NTV операциите са се провели в районите на Есенюрт и Кючукчекмедже в европейската част на града, предаде БГНЕС.

С бронирани автомобили полицията е блокирала входовете към кварталите, където се извършили операциите. Силите за сигурност контролирали акцията по въздух с полицейски хеликоптери. Претърсени са няколко апартамента и местно интернет кафене. Иззети са записи на камери в заведението, в което полицията предполага, че членове на терористични организации са провеждали срещите си. Броят на задържаните не се разкрива.

Арестуваният за тероризъм на границата бил член на секта

21-годишният мароканец Ейнур Селаджи, за който Topnovini.bg първи съобщи, е член на салафитска секта. Чужденецът е търсен в Германия, з...

Междувременно вчера вечерта бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК) извърши нападения в три провинции в източната и югоизточната част на страната. В провинция Шърнак, която граничи Сирия и Ирак, терористите са открили огън срещу военна база в района на Улудере. Нападателите използвали гранатомети и снайпери. Двама войници бяха ранени в региона, извършва се операция по издирване и неутрализиране на извършителите.

В провинция Хакари, на границата с Ирак, ПКК едновременно обстреляла сградата на управата и жандармерията. Пострадали военни и граждани няма. Терористите са използвали автоматични оръжия. Силите за сигурност отвърнали на огъня, а нападателите избягали от мястото на нападението. Започнала е мащабна операция по намиране на терористите.

В провинция Ван екстремисти взривиха с дистанционно крайпътна мина по време на преминаването на военни превозни средства. Подобно атаки са почти ежедневие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани