В Гърция опашките за пeнсии пред банките продължават

9142
В Гърция опашките за пeнсии пред банките продължават
Снимка: Gettyimages

Драмата на гръцките пенсионери продължава и днес. Опашките за пeнсии пред банките са от рано тази сутрин. Оборотът на магазините спадна, като повечето гърци се ограничават в покупките и пазаруват предимно хранителни стоки.

Туризмът също понася щети от отказани резервации на гърците за пътуване и почивка в чужбина, съобщават от Асоциацията на туроператорите. При почивките на чужденците в Гърция не се забелязва голям отлив. Мерките по ограничения на теглене на пари не засягат чуждестранните туристи, предаде БНР.

Резервациите в гръцки хотели намаляват с 50 000 на ден

Всеки ден туристите, които си резервират място в гръцки хотели за лятната си ваканция намаляват с по 50 000 души, пише британския вестн...

Кампанията „за“ и „против“ на референдума продължава. Всяка вечер има демонстрации в подкрепа на една или друга позиция, но митингите приключват без инциденти.

На политическата сцена управляващи и опозиция са в остра конфронтация не само по въпроса, поставен за народно обсъждане, а дали е политически обоснован референдума.

Лидерът на опозицията обяви, че „правителството е изпаднало в паника“. Видни гръцки интелектуалци подписаха послание с призив гърците да гласуват с "Да" на Европа.

Църквата също изрази мнение по кризата. Архиепископът на Атина – Йеронимос каза, че в този момент е необходимо единство на нацията и единство на Европейския съюз.

Меркел е политик, не се съмнявайте, че ще смъмри Ципрас

В продължение на месеци германският канцлер Ангела Меркел заедно другите представители на европейските кредитори се срещаше с гръцкия ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com