В Гърция настояват, че не могат да правят повече отстъпки

6380
В Гърция настояват, че не могат да правят повече отстъпки
Снимка: Getty Images / Guliver

Гърция не може да прави повече отстъпки по въпроса за своя дълг и международните кредитори трябва да поемат отговорност в това отношение, заяви днес пред националната телевизия гръцкият министър на труда Панос Скурлетис, предаде БГНЕС.

"Ние вече нямаме възможности за маневриране. Очакваме другата страна да поеме своята отговорност", посочи министърът.

Гърция и международните кредитори трябва да съгласуват новия план за реформи в страната, който ще позволи за трети път да се продължи втората програма за кредитна подкрепа на Гърция и да й се преведе останалият транш от помощта на сума 7,2 милиарда евро. Тази програма трябваше да приключи през декември 2014 г., но срокът беше удължен с два месеца, а след това и до края на юни. Сега се обсъжда въпросът за удължаване на срока на програмата до края на 2015 г.

Домашното на Гърция в 10 точки

Правителството на Ципрас е на власт вече от четири месеца, а реформите, от които на практика зависи оцеляването на Гърция, още не са п...

Редица експерти обаче са на мнение, че може да е необходим трети пакет кредитна помощ, за да може Атина самостоятелно да излезе на финансовите пазари. В същото време кредиторите готвят последното си предложение към Гърция.

През изтеклата нощ в Берлин се състоя кризисна среща по проблема за гръцкия дълг, в която участват германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд, председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, директорът на МВФ Кристин Лагард и ръководителят на ЕЦБ Марио Драги. Както съобщиха германските медии, цитирайки правителствени източници, "целта е да се направи наистина последно предложение на Гърция, което задължително да е на основата на текущата програма за помощ на Атина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com