Управляващите в Гърция все повече губят доверието на народа

15806
Управляващите в Гърция все повече губят доверието на народа
Снимка: Getty Images / Guliver

Продължаващата рецесия в Гърция е основната причина за увеличаващия се спад на обществената подкрепа за управляващите в южната ни съседка. Атина върви към предсрочни избори през февруари следващата година, съобщава БНР.

Повечето гърци считат, че подкрепата на мерките към Русия е тежък удар върху слабата икономика на страната. Социологически проучвания, публикувани днес, за първи път показват преднина от 8 пункта на опозиционната партия „Сириза“. Почти 26 % от анкетираните подкрепят лявата партия на Алексис Ципрас. В рамките на 18 % доверие се движи управляващата „Нова Демокрация“. Коалиционният партньор – социалистическата ПАСОК, е заплашена дори да не влезе в следващия парламент. Единствената партия, която твърдо запазва влиянието си, е „Златна зора” с 9%, въпреки че в следствието са лидерът и голяма част от депутатите й.

Силно, но дълбоко земетресение 5,8 на юг в Гърция

Силен трус бе регистриран в южната част на Гърция. Магнитудът е 5,8. Дълбочината е 80 км.  Трусът е станал в 06:45 часа на 145 ки...

Заедно с безработицата и тежките данъци към негативите за управляващите в Атина  се прибавиха и последствията от руското ембарго. Анализаторите посочват също, че гърците са разочаровани от липсата на стратегическа позиция в защита на националните интереси от страна на кабинета на Андонис Самарас.

На политическата сцена вече се заговори за предсрочни парламентарни избори  не по-късно от февруари следващата година, когато парламентът в Атина трябва да избере президент на републиката. Повечето опозиционни партии вече заявиха, че няма да гласуват за никоя кандидатура, предложена от правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com