Турските ТИР-ове буквално задръстиха границата при Капитан Андреево

26884
Турските ТИР-ове буквално задръстиха границата при Капитан Андреево
Снимка: БГНЕС

Заради акцията от миналата седмица на митницата в Лесово, турските превозвачи изпитват неимоверни трудности, пише БГНЕС, позовавайки се на източници в Турция.

Вече с дни ТИР-овете от Турция не могат да преминат границата при Капъкуле - Капитан Андреево. Опашката стигна чак до центъра на Одрин, пишат медиите днес.

Кореспондентът на в. "Заман" Кадри Кълъч твърди, че превърналото се в изпитание чакане се дължи на операцията на ГКПП Лесово-Хамзабейли миналата неделя, при която бяха задържани български митничари и броят на служителите е намален. Поради това обработката на документите и проверките на тежко-товарните камиони става прекалено бавно, а шофьорите негодуват за удължения престой на пътя. Много от тях са се пренасочили към ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево с идеята, че там ще успеят да преминат по-бързо и съответно задръстването е факт.

На Лесово опашката от тирове вчера е достигнала 11 километра. Така обаче днес с придошлите нови тирове по посока Капъкуле редицата им е над 20 километра. Повечето напускат главния път и вече центърът на Одрин е под обсадата им. "Не мога да премина 25 километра до митницата вече 3 дни. Това е мъчение за всички нас", казва шофьорът Ерджан Гелен. Ариф Доган се възмущава, че никой не информира чакащите с денонощия на пътя към пункта. "Винаги в края на седмицата ситуацията е такава, но този път е по-страшно. Ако в понеделник успея да премина, ще е добре", казва той.

"От три дни вися тук, почивка, сън и храна няма. Вече 17 години пътувам по този път, такова нещо не беше ми се случвало. Дори не знаем защо чакаме. Ту българската страна не работи, ту нашите проверяват всеки ТИР на рентгена. Едните обвиняват другите, а ние не разбираме какво става", коментира друг шофьор.

Малко след полунощ валията на Одрин Дурсун Али Шахин отиде при изнервените шофьори и след като ги изслуша, разпореди веднага да бъдат доставени преносими химически тоалетни, пише днес регионалният в. "Худут". Валията е придружаван от директора на полицията, шефовете на жандармерията и гражданската отбрана и от свои заместници. Мобилните тоалетни обаче могат да бъдат факт не по-рано от 1-2 дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com