"Турски поток" щял да отвори 20 000 работни места в Гърция

9608
"Турски поток" щял да отвори 20 000 работни места в Гърция

Стойността на гръцкия участък от "Турски поток" ще бъде 2 милиарда долара. Това заяви гръцкият министър на енергетиката Панайотис Лафазанис в интервю за телевизия "Русия 24". 

По думите му реализирането на проекта ще позволи създаването на 20 000 работни места в Гърция, което ще бъде от полза за икономическото развитие не само на страната, но и на целия регион, предаде БГНЕС.

Лоша новина за "Турски поток": Македония и Сърбия ще се съобразяват с ЕС

Перспективите за излизането на газопровода „Турски поток“ зад пределите на Турция стават все по-малко реални, пише руският ...

"Има огромен интерес от гръцки компании към съоръжението и по-нататъшното използване на газопровода. Сега ние вече знаем, че с този въпрос ще се занимава гръцка държавна компания. Нещо повече, решен е и въпросът с финансирането. Аз оценявам инфраструктурния проект на около 2 милиарда долара", каза министърът. 

"Това е твърде важен момент за гръцката икономика, която преживява сложни времена. Всичко това ще бъде от полза за гръцкия народ", убеден е Панайотис Лафазанис.

Припомняме, че според руския в. "Коммерсант“ перспективите за излизането на газопровода „Турски поток“ зад пределите на Турция стават все по-малко реални. Македония и Сърбия обявиха, че ще се съобразят с позицията на Европейския съюз.

 

"Турски поток" ще се провали, смята български евродепутат

Русия няма да строи фалшиви турски потоци. След година ще трябва да обяснява защо няма пари за строежа на "Турски поток". Това заяви пр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com