Турската баклава вече ще се прави по нови стандарти

53347
Турската баклава вече ще се прави по нови стандарти

За да бъде баклавата - един от символите на Турция - наистина вкусна, са нужни качествени продукти. На това мнение е и Турският институт по стандартизация (TSE), който съобщи, че въвежда определени критерии за производството на истинската турска баклава, съобщава АФП.

Причината според TSE е, че много често производителите използват неоригинални съставки, за да намалят разходите, което води до разваляне на вкуса на сладкиша.

Според TSE баклавата "трябва да има своят запазен златистожълт цвят, сиропът не трябва да е прекалено гъст, не трябва да предизвиква чувство на парене в гърлото и трябва да се разтапя в устата, без да е необходимо да се дъвче", се казва в тяхно изявление. Също така съставките на сладкия десерт са стриктно изброени – брашно, сол, вода, малко мазнина и бяла захар и шам-фъстък, а всяко едно парченце трябва да е най-малко 35 мм.

Националността на вкусният десерт също често пъти е ставал причина за спорове като за родини на баклавата спорят Турция, Гърция и райони от Близкия изток.

Турция няма да интегрира ПРО в системата на НАТО

Турция не планира да интегрира комплексите за противоракетна отбрана (ПРО) в системата за колективна отбрана на НАТО. Това заявява мин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com