Турция може да отвори границите си за "Южен поток"

26071
Турция може да отвори границите си за "Южен поток"

Ако Русия отправи искане газопроводът „Южен поток” да преминава през турска територия, ние ще обмислим този вариант. Това заяви турският министър на енергетиката Танер Йълдъз (на снимката), предаде Ройтерс, цитирана от БТВ.

Бъдещето на дългия 2400 км газопровод от Русия през Черно море до Европа, който заобикаля Украйна, бе поставено под съмнение заради кризата около анексирането на Крим от Русия.

Президентските избори в Турция ще са на 10 август

Президентските избори в Турция ще се състоят на 10 август, а ако нито един от кандидатите не бъде избран на първия тур, на 24 август ...

Ние сме отворени да оценим всяко искане газопроводът да премине през турска територия, заяви Йълдъз, когато бе попитан за проекта „Южен поток".

„Говори се, че може да има такова искане. Ако има искане, ние ще го разгледаме”, добави министърът, който ще разговоря със заместник-ръководителя на „Газпром" Александър Медведев в Анкара в понеделник.

Партньорът на „Газпром" в проекта - италианската ЕНИ, заяви, че бъдещето на „Южен поток" е поставено под въпрос от ескалиращия спор около Украйна. ЕС също отложи даването на ход на проекта.

Въпреки кризата в отношенията Изток-Запад, консорциумът, който управлява проекта „Южен поток", заяви, че ще започне полагането на първите тръби тази есен.

Атакуваха бивш турски депутат и убиха сърпугата и дъщеря му

Трима души са убити, а други двама ранени при въоръжено нападение в квартал на Истанбул. Един от ранените е бившият депутат от Турскат...

Припомняме, че преди седмици Европейската комисия скастри България заради промените в енергийния закон, тъй като според ЕК те пречат на синхронизирането с европейското законодателство по отношение на "Южен поток".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com