Трагедия в Турция, 20 загинали и 400 затрупани миньори в Маниса

30645
Трагедия в Турция, 20 загинали и 400 затрупани миньори в Маниса
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-малко 20 миньори се смятат за загинали, а до 400 други са блокирани във въгледобивна мина, която рухна в западната турска провинция Маниса, предаде БГНЕС.

"20 работници бяха убити, а около 30 бяха ранени при инцидента. Те починаха от задушаване и изгаряния", заяви Музафер Юртас, член на управляващата Партия на справедливостта и развитието, пред местната телевизия НТВ.

Пожарникари отчаяно опитвали да напомпат чист въздух в минната шахта за хората, които остават блокирани на около два километра под земята и на четири километра от входа. Рухването на мината в област Сома било причинено от експлозия след повреда в електричеството, заяви губернаторът на областта пред НТВ.

Местните медии информират, че 580 души били блокирани в мината по време на експлозията, но много успели да избягат. "Не искам да давам никакви цифри. Първо трябва да стигнем до работниците ни под земята", заяви министърът на енергетиката Танер Йълдъз пред журналисти преди да замине за Маниса.

"Четири отделни спасителни екипа в момента работят в мината. Пожарът създава проблем, но в минните шахти, които бяха засегнати се помпа кислород", допълни той. Директорът на противопожарната служба в града Темел Коркмаз заяви, че първият спасителен екип успял да влезе в част от миналата и да спаси 30 ранени, които били откарани в близка болница.

Юртис заяви, че между 300 и 400 души все още са блокирани. Други източници съобщават за 200 до 300 блокирани.

Снимка: Архив

Започнаха делата срещу протестиращите в парка Гези

Делата за антиправителствените демонстрации в парка Гези миналата година започнаха в Истанбул вчера, съобщава WorldBuletin, предаде БГН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com