Сърбия се цели във влизане в ЕС през 2020 г.

17832
Сърбия се цели във влизане в ЕС през 2020 г.

Олигарсите вече не решават съдбата на страната, както това ставаше преди време. Това каза сръбският премиер Александър Вучич в интервю за CNN.

Не казвам, че сме направил обрат, но показахме политическа воля. Олигарсите вече не отговарят за интересите на страната и народа, както това ставаше преди, каза още Вучич и се оплака от състоянието в съдебната система.

Вучич: Спирането на "Южен поток" е лоша новина за Сърбия

Намеренията за прекратяване на проекта „Южен поток” не са добра новина за Сърбия. Това заяви премиерът Александър Вучич, ци...

Според премиера балканската страна няма проблем с политическата воля. Няма защитени лица, олигарси и политици.

Вучич смята, че Сърбия може да изпълни условията и през 2020 година да се присъедини към Европейския съюз. Той отрече Брюксел да е поставял като условие за членство в ЕС признаването на Косово от страна на Сърбия. "Никой не е поставял подобно условие. Те знаят, че ако има подобно условие - това за нас ще означава, че не ни искат в ЕС. Не сме получили подобно искане, поне аз не съм го чул", обясни премиерът. 

Според него спирането на проекта "Южен поток" е бил истински шок за Сърбия, защото две правителства в Белград са работили за реализацията му.

"Страната подписа споразумението за "Южен поток" и разчиташе на него за гарантиране на енергийната си сигурност...Нашите експерти работят за намиране на нови газови доставки за страната", каза още сръбският премиер. Той отхвърли твърденията, че има натиск върху медиите в страната.

Рама предизвика скандал по време на историческото си посещение в Сърбия

Историческата визита на албанския премиер Еди Рама в Сърбия не мина без скандал. По време на пресконференция в Белград Рама (на снимкат...

Сърбия се подготвя да инвестира големи суми в развитието на инфраструктурата си. Това се налага, тъй като правителството се стреми да облекчи трафика на стоки от гърцкото пристанище Пирея за Западна Европа. В момента портът е взет на концесия за 35 години от китайската компания Cosco.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com