Сърбия решава за Шешел в следващите дни

3928
Сърбия решава за Шешел в следващите дни
Снимка: Getty

В следващите дни Сърбия ще реши дали обвиненият във военни престъпления Воислав Шешел да бъде върнат обратно в ареста, каквото е искането на Международния трибунал в Хага. Това заяви сръбският премиер Александър Вучич, съобщава БГНЕС.

"Ако трябваше да кажа всичко, което чувствам в този момент, някой щеше да каже , че не мога да скрия възмущението и гнева си, поради неморалните решения, които са взети от някои", каза още Вучич. Според него очевидно някой се е подразнил от речта му по повод годишнината от бомбардировките на НАТО срещу Съюзна Република Югославия.

Днес съдебният състав на Хага реши да оттегли временното освобождаване на болния сръбски лидер Воислав Шешел, след като той обеща да не се връща в съда. През ноември трибуналът позволи на Шешел да се прибере в Сърбия за лечение на рак на дебелото черво. На фона на завръщането си в страната, след като беше задържан 12 години в Хага, Шешел възобнови и своята националистическа реторика, защитавайки създаването на "Велика Сърбия", която включва в себе си и големи части от Хърватия.

Досега Шешел е пледирал невинен по девет пункта, сред които убийство, мъчения, жестоко отношение и безпричинно разрушаване на населени места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com